Puma Punku hakkında bilgi
Puma Pumku (Puma Punku ve Puma Punka diğer isimleri)
Puma Pumku, Bolivya’ daki dağların yüksek tepelerine yapılmış olan antik şehir Tiwanaku ‘nun 1,5 km uzağında bulunmaktadır. Bu alan İnka’lar tarafından yerleşim için kullanılmış olsa da, kanıtlar buranın çok daha eskilerde gelişmiş bir uygarlığın usta zanaatçıları tarafından yapıldığını göstermektedir.Puma Pumku bugün bir harabe görünümündedir ancak, taşlarının çok ilginç özellikleri vardır. Bir çoğu yerinden oynatılamayacak kadar ağırdır. Ancak Baalbek taşlarından ayrı bir formattadır.
Puma Pumku’ daki bu büyük incelikle işlenmiş taşlar, teknolojik alanda ilerlemiş bir topluluğa işaret ediyor.
Uzun, ince oyuklar ve özenle yapılmış matkap delikleri inanılmaz örnekler sunmaktadır. Diğer taşlar, metal menteşelerle birbirine tutturulmuşluğun izlerini taşımaktadır.
Çok sert bir taş olan Andesit örneği. Bu taşlar bilinmeyen bir topluluk tarafından kusursuzca işlenmiştir. Bazılarına göre belki de bu topluluk “lazer” kullandı.
Puma Pumku hakkında araştırmalar yapmış olan NASA uzay yolculuğu teknisyenlerinden Maurice Chatelain “ Uzaydan Gelen” adlı kitabında şöyle diyor ;
“ Çok eski atalarımız statik elektriği, elektriksel akımı, aküleri, yüksek akım üzerinde marangozluğu biliyorlardı. Onlar 1753 derecede eriyen platini ve ancak 19. yüzyılda keşfedilen aliminyumu kullanmışlardır.”
Puma Punku’daki piramit kalıntısını meydana getiren taşların büyüklüğü, görenleri şaşkınlığa düşürmektedir. Piramitin en alt basamaklarını oluşturan bloklardan biri 60×50 metre genişliğinde ve yaklaşık 447 ton ağırlığındadır. Kullanılan diğer taşların da ağırlıkları 100-200 ton arasında değişmektedir. Bu dev taşların, evrimcilerin öne sürdüğü gibi, kütükler üzerinde kalın iplerle çekilerek taşındığı iddia etmek mantıklı bir yorum değildir.
Evrimci arkeolojinin Puma Punku’daki açıklayamadığı bulgulardan biri de, pek çok blok taşın birleşme noktasında bulunan izlerdir. Bu izler, metal mengene izini andırmaktadır. Uzun bir süre, T şeklindeki bu izlerin sıcak kalıpların taş blokların üzerine konularak yapıldığı düşünülmüştür. Ancak daha sonra elektron mikroskobuyla yapılan incelemeler, erimiş metal izlerini ortaya çıkarmıştır. Spektrografik incelemeler ise bu izlerin, % 2.05 arsenik, % 95.15 bakır, % 0.26 demir, % 0.84 silikon ve % 1.70 nikel alaşımından oluşan bir malzemenin izleri olduğunu göstermiştir. Tüm bunlar, geçmiş toplumların inşaatlarında gelişmiş araç gereçler kullandıklarının delilidir. (Graham Hancock, Heaven’s Mirror, Three River Press, New York, 1998, s. 304)
Puma Pumku’ nun varlığı klasik bilimle çatışmaktadır. Eski çağların taş ustaları eserlerini öylesine sebepsiz yapmamışlardır. Anlamak için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor.
Puma Punku’da sıkça rastlanan metal mengene izi (ortada)
Ollantaytambo’daki blok taşlarda görülen metal mengene izi (solda)
Kamboçya, Angkor Wat’taki taş yapılardaki metal mengene izi (sağda)
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin... |
Google + | |||
Youtube | |||
Tumblr |