İmpala

İmpala

İmpala; (Lat. Aepyceros melampus) Memeli hayvanların Çiftparmaklılar takımının, Boynuzlugiller familyasından bir antilop türüdür. 
Güney Afrika’da Kap ile Natal arasındaki kesimde, Zambia’da, Kenya’nın batısında ve Uganda’da yaşar. Yüksekliği omuzdan 1 m kadardır. Derisi sırtta kızılkahverengi, butları siyah çizgili, karnı beyazdır. Erkekleri 50-70 cm uzunlukta, boynuzludur. Ormanın otluk bölgelerinde yaşarlar. Tehlike anında oldukça hızlı ve 9 m’ye varan sıçramayla kaçar. Genellikle 1 erkeğin önderliğinde 15-16 dişinin oluşturduğu sürüler halinde yaşarlarsa da kurak zamanlarda sürüler çok büyür. Dişilerden sürü oluştura-mayan erkeklerin 50-60’ı bir arada dolaşır. Yavru erkekler 1 yaşına gelince sürüden ayrılırlar. Ocak-mart ayları çiftleşme zamanlarıdır. Çiftleşme zamanlarında sürüler birleşir.
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin...
instagram logo

İnstagram

facebook logo

Facebook

twitter logo

Twitter

google plus logo

Google + 

youtube logo

Youtube 

pintrest logo

Pinterest 

Tumblr logo

Tumblr

Linkedin logo

Linkedin

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Kategoriler
Sponsorlu Bağlantılar