Selam dostlar, konumuzda Tasarruf hakkında atasözleri ve anlamları, Tasarruf ile ilgili atasözleri eodev, Tasarruf ile ilgili Atasözü, Tasarrufla ilgili Atasözleri 10 tane, Tasarruf ile ilgili 5 tane atasözü, Tasarruf ile ilgili Atasözleri ve anlamları, Tasarruf ile ilgili Deyimler, Sağlıkla ilgili atasözü, Sağlıkla ilgili atasözü ve anlamı aramalarında sizlere yardımcı olacak şekilde paylaşmaya çalıştık. Umarız faydalı olur.
Konumuzda çok önemli bir tutum olan tasarruf hakkında atalarımızın dillere destan olan sözlerini paylaşmaya çalıştık.
Allah cc hazretlerinin bizlere emrettiği üzere tasarruf etmeli, faydasız, gereksiz şeylerle uğraşmayı ve israf etmeyi yasaklamıştır.
Şimdi tasarruf ve israf ile ilgili atasözlerimiz ve anlamlarına bir göz atalım. İsraf ile ilgili atasözleri ve anlamları konusundaki yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz…
Sizler de Tasarruf ile ilgili atasözleri paylaşmak isterseniz yorum bölümünden ekleyebilirsiniz. Yorumlarınız bizlere daha iyi paylaşımlar yapmak için yol gösterecektir.
Dostkelimeler.com / Türkiye’nin en geniş Güzel sözler, ayetler, hadisler ve atasözleri ve deyimler platformu
Tasarruf ile ilgili Atasözleri ve Anlamları
Erkek getirmeyi, kadın yetirmeyi bilmeli. Türk atasözü
Anlamı : Atasözümüzde ailede erkeğin çalışarak evin ihtiyaçlarını görecek parayı kazanması gerektiği, kadının da gereksiz harcamalar yapmayarak eşinin getirdiği para ile evin gerçek ihtiyaçlarını karşılayarak lüzumsuz harcamalar yapmaması gerektiği anlatılıyor.
Ak akçe kara gün içindir. Türk atasözü
Anlamı : Atasözümüzde tasarruf yapılarak biriktirilen paranın gerektiği zamanda kullanılması gerektiği anlatılmaktadır. Tabii böyle bir tasarruf yapılmamışsa o zaman işlerinin kötü olduğu anlatılıyor ki, bizler böyle durumlar için küçükte olsa tasarruf yaparak birikim sağlamaya çalışan bir milletiz.
Ayağını yorganına göre uzat. Türk atasözü
Anlamı : Atasözümüzde tasarruf yapmasak bile giderlerimizin gelirlerimizden fazla olmaması gerektiği anlatılmaktadır. İnsan böyle alışırsa gün gelir tasarruf yapmak için fırsatlar meydana gelebilir. Gelirinize göre harcama yapmanız gerektiğini, yani borçlanmaktan kaçınmanız gerektiğini ifade eder.
Bol bol yiyen, bel bel bakar. Türk atasözü
Anlamı : Atasözümüzde anlatılmak istenen; kişinin gelirinin hepsini birikim yapmadan harcamasının sonucunda gün gelip parası kalmayınca işin rengini anlayacağıdır. Tasarruf yapmamanın sonucunu en güzel anlatan atasözlerimizden biridir. Fazla harcama yapmanın, ileride zor duruma düşürülebileceğini belirtir.
Damlaya damlaya göl olur. Türk atasözü
Anlamı : Atasözümüzde yapılan tasarrufun sağladığı birikimlerin az olsa bile toplana toplana büyük bir tutar elde edilebileceğidir. Türk milletinin en sevdiği ve en çok kullandığı atasözlerinden birisidir. Damlaya damlaya göl olur atasözünün anlamı nedir desek en küçük öğrencimiz bile rahatlıkla cevap verebilir. Küçük tasarrufların zamanla büyük bir birikime dönüşeceğini vurgular.
Her çok azdan olur. Türk atasözü
Anlamı : Atasözümüz büyük paraların bir anda birikmeyeceği, azar azar toplanarak büyük bir meblağ olacağı anlatılmaktadır.
İşten artmaz, dişten artar. Türk atasözü
Anlamı : Bu atasözümüzde yapılacak tasarrufun çalışmanın kazanç için bir imkan olduğunu ancak tasarrufun insanın her gördüğü yiyeceği, her canının çektiğini almayarak yapılabileceği anlatılıyor. Diğer anlamda atasözümüz evde yapılan yemeklerin israf edilerek çöpe atılmaması gerektiğini de anlatıyor.
Sakla samanı, gelir zamanı. Türk atasözü
Anlamı : Bu atasözümüzde ilerde lazım olacak şeylerin iyi bir şekilde saklanarak tekrardan para vererek alınmasına olanak sağlayacağı ve harcanacak paradan en güzel şekilde tasarruf yapılacağı anlatılmaktadır. Bizler defterlerimiz kalan yapraklarını bile atmayarak ilerde lazım olabilir düşüncesiyle saklamalı ve gerektiğinde müsvedde kağıt olarak değerlendirmeliyiz.
Tasarrufun bir parçası israftır. Türk Atasözü
Anlamı : Bu atasözüyle anlatılmak istenen şey; israftan kaçınmak için tasarruf yapmaktır. Tasarruf yapmak cimrilik olarak algılanmamalıdır. İnsanlar gerektiği kadar harcayıp fazlasını da biriktirirse ileride zorluklara karşı mücadele edebilir anlamında atasözümüzdür.
Birin kıymetini bilmeyen, bini toplayamaz. Türk Atasözü
Anlamı : Bu atasözümüzde yapılan küçücük tasarrufları küçümseyen ve bunlara önem vermeyenlerin ileride büyük paralar kazanamayacağı ve büyük paralar biriktiremeyeceği anlatılır. Çünkü eline geçen parayı biriktirmemeye alışmıştır.
Har vurup harman savurmak Türk Atasözü
Anlamı : Düşüncesizce ve hesapsızca para harcamak anlamına gelir.
Arpacıya borç eden, ahırını tez satar. Türk Atasözü
Anlamı : Borçlanmanın risklerine dikkat çeker ve tasarruf etmenin önemini vurgular.
Kuruşunu kuruşuna katarsan, altın olur. Türk Atasözü
Anlamı : Küçük tasarrufların büyük bir değere dönüşebileceğini ifade eder.
Gözün açık olsun, cebin kapalı. Türk Atasözü
Anlamı : Gereksiz harcamalardan kaçınmak ve tasarruf etmek gerektiğini söyler.
Bir kuruşun hesabı bulunur. Türk Atasözü
Anlamı : Her kuruşun değerli olduğunu ve dikkatli harcanması gerektiğini vurgular.
Tasarruf hakkında atasözleri ve anlamları konumuzdan sonra tasarruf ve israf ile ilgili sitemizde bulunan diğer konularımıza aşağıdaki linklerden kolayca ulaşıp faydalanabilirsiniz…. Semih YAŞAR
Emekleriniz için teşekkürler. Allah razı olsun
Daha fazla yok mu acaba