Kroton bitkisi hakkında bilgi, Rengarenk Bir Doğal Şaheser

Kroton bitkisi hakkında bilgi, Rengarenk Bir Doğal Şaheser, Kraton bitkisi güneşi sever mi?, Kraton bitkisi nasıl çiçek açar?, Kraton bitkisi suyu sever mi?, Kraton bitkisi Zehirli Mi?, Kraton balkonda yetişir mi?, Kraton bitkisi ne işe yarar?, Kraton Bitkisi Faydaları
Kroton bitkisi hakkında bilgi, Rengarenk Bir Doğal Şaheser, Kraton bitkisi güneşi sever mi?, Kraton bitkisi nasıl çiçek açar?, Kraton bitkisi suyu sever mi?, Kraton bitkisi Zehirli Mi?, Kraton balkonda yetişir mi?, Kraton bitkisi ne işe yarar?, Kraton Bitkisi Faydaları

Kroton bitkisi hakkında bilgi

Latince İsmi : Croton Tiglium

Anavatanı Hindistan olan küçük bir ağaçtır.

Kroton yağı denilen sabit yağ, krotonik asit ve reçine içerir. Zehirlidir.

Krotonun Faydası

Dahilen kuvvetli ve tahriş edici bir müshildir ve zehirlenmelere neden olabilir. Haricen de deriyi tahriş eder. Bu etkileri ile romatizma ve deri mantarlarına karşı kullanılabilir. Uzmana danışarak kullanılmalıdır.

Kroton yağı Kullanımı

Tohumlarından elde edilen kroton yağı dahilen ve haricen kullanılabilir.

Kroton Bitkisi: Rengarenk Bir Doğal Şaheser

Kroton bitkisi, bilimsel adıyla Codiaeum variegatum, sütleğengiller (Euphorbiaceae) familyasından gelen, özellikle yapraklarının çeşitli renk ve desenleriyle dikkat çeken bir bitki türüdür. Doğal olarak Güneydoğu Asya’da yetişir ve evlerde süs bitkisi olarak oldukça popülerdir.

Kroton Bitkisinin Özellikleri

  • Yapraklar: Kroton bitkisinin en dikkat çekici özelliği, büyük ve gösterişli yapraklarıdır. Bu yapraklar, sarı, kırmızı, turuncu, pembe ve yeşil renklerin muhteşem bir karışımını sunar. Her bir yaprak, farklı desen ve damarlara sahip olabilir.
  • Çiçekler: Kroton bitkisi çiçek açar ancak çiçekleri yaprakları kadar gösterişli değildir. Genellikle küçük ve sırık biçimindedir.
  • Boyut: Bakım koşullarına bağlı olarak 1 metreye kadar büyüyebilir.
  • Çeşitlilik: Kroton bitkisinin birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Her bir çeşidin yaprak rengi, deseni ve büyüklüğü farklılık gösterir.

Kroton Bakımı

Kroton bitkisi, biraz özen gerektiren bir bitkidir. Ancak doğru bakım koşulları sağlandığında uzun yıllar boyunca evinizde güzel bir görüntü sunabilir.

  • Işık: Bol ışık sever ancak direkt güneş ışığından korunmalıdır. Yarı gölge bir yer en uygunudur.
  • Sıcaklık: Sıcak ortamları sever. Soğuk hava akımlarından korunmalıdır.
  • Sulama: Toprağı nemli tutulmalıdır ancak aşırı sulamaktan kaçınılmalıdır. Toprağın üst kısmı kuruduğunda sulanabilir.
  • Nem: Yüksek nem seviyesini sever. Düzenli olarak yapraklarına su püskürtülmesi faydalı olacaktır.
  • Toprak: İyi drene olan, humuslu toprakları tercih eder.
  • Gübreleme: Büyüme döneminde (ilkbahar ve yaz aylarında) 2 haftada bir sıvı gübre ile beslenebilir.

Kroton Bitkisinin Faydaları

  • Hava temizleme: Kroton bitkisi, havayı temizleme özelliği sayesinde iç mekanlarda daha sağlıklı bir ortam oluşturmaya yardımcı olur.
  • Estetik görünüm: Rengarenk yapraklarıyla evlerinize canlılık katar.
  • Stres azaltıcı: Bitkilerle ilgilenmek, stresi azaltmaya yardımcı olur.

Kroton Bitkisi ile İlgili Bilgiler

  • Zehirlidir: Kroton bitkisinin tüm kısımları zehirlidir. Özellikle evcil hayvanların ulaşamayacağı bir yerde bulundurulmalıdır.
  • Nakil: Kroton bitkisi sık sık nakledilmekten hoşlanmaz. Gerekmedikçe nakil yapmaktan kaçının.
  • Budama: Bitkinin şeklini korumak ve daha fazla dal vermelerini sağlamak için düzenli olarak budanabilir.

Kraton bitkisi güneşi sever mi?

Kraton bitkisi güneşi sever mi?

Kraton çiçeği güneş ışığını seven bir bitki değildir. Bu nedenle gün ışığına maruz bırakılmamalıdır. Kraton çiçeğinin daha hızlı büyümesini istiyorsanız eğer aydınlık yerlerde konumlandırabilirsiniz.

Kraton bitkisi nasıl çiçek açar?

Ne Zaman Çiçek Açar? Kraton çiçeği yaz aylarında çiçek açar. Doğru bakım koşulları altında kış aylarına kadar çiçekli kalır. Kış aylarında çiçeklerini dökerek yeni sezonda çiçek açmak için enerji toplar.

Kraton bitkisi suyu sever mi?

Kraton, suyu seven bir bitkidir. Yaz aylarında susuz bırakılmamalı, köklere ulaşacak şekilde sulama yapılmalıdır. Bunun haricinde, yapraklarına su püskürtülmelidir.

Kraton bitkisi Zehirli Mi?

Zehirli bir bitkidir. Fakat zehri etkisiz denecek seviyede azıdır.

Kraton balkonda yetişir mi?

Çiçeğin bakıldığı ortamın sıcaklığı önemlidir. Kraton çiçeğine bakarken 15 ila 20 derece arasında bir sıcaklık olması gerekir. Güneşi dikey olarak almamalıdır. Güneşten faydalanabileceği aydınlık yerlerde bakılmalıdır.

Kraton Bitkisi Faydaları

Bitkinin yaprakları, formaldehit, benzen ve trichloroethylene gibi havadaki zararlı maddeleri emer. Bu sayede, kraton bitkisi iç mekanlardaki hava kalitesini artırır ve daha sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturur.

Kraton bitkisi suyu sever mi

Kraton bitkisi ne işe yarar?

Kraton bitkisi, etkileyici ve dikkat çekici yapraklarıyla görsel bir şölen sunar. Yapraklarındaki canlı renkler ve desenler, herhangi bir iç mekana hemen canlılık ve enerji katar. Kraton bitkisi, oturma odaları, ofisler, restoranlar ve oteller gibi birçok iç mekanda dekoratif bir unsur olarak kullanılır.

Kroton bitkisi, evinizde yetiştirebileceğiniz en güzel süs bitkilerinden biridir. Ancak, biraz özen gerektiren bir bitki olduğunu unutmayın. Doğru bakım koşulları sağlandığında, size uzun yıllar boyunca eşlik edecektir.

Kroton bitkisi hakkında daha fazla bilgi almak için bir bahçe merkezini ziyaret edebilir veya internet üzerindeki kaynakları inceleyebilirsiniz.



Kroton bitkisi hakkında bilgi, Rengarenk Bir Doğal Şaheser konumuzdan sonra diğer konularımıza aşağıdaki linklerden kolayca ulaşabilirsiniz… Semih YAŞAR

BİTKİLER HAKKINDA BİLGİ

1
be_endim
Beğendim
0
mutluyum
Mutluyum
0
d_n_yorum
Düşünüyorum
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
sinir_oldum
Sinir oldum
Kroton bitkisi hakkında bilgi, Rengarenk Bir Doğal Şaheser
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dostkelimeler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Sosyal Medyada Takip Edebilirsiniz...