Kaza ile deyimler konumuzda; Kaza ve Kader ile ilgili Deyimler ve Anlamları, Kader ile deyimler paylaşmaya çalışacağız. Tevekkül ile ilgili deyimler için buraya tıklayabilirsiniz…
Öncelikle kadar Rabbimizin emrindedir. Kadere öyle böyle meydan okumak rabbimizi tanımamaktandır. Rabbimizi yarattığı kulları bazı imtihanlardan geçirecektir. Bu imtihan gereği alnımıza yazılanlar dışında birşey olmaz. Kader konusunu iyi anlamak ve bilmek önemlidir. Yoksa her an dinden imandan çıkılabilir.
Burada çok önemli bir açıklama yapmak durumundayız; aşağıda paylaştığımız kader deyimlerini kullanırken çok dikkatli olmak, niyetlerimizi sorgulamak zorundayız. Bizler kaza ve kaderin Allah’tan geldiğine inanan müslümanlarız. Allah’ın istemediği hiç bir şey olmaz, istediği her şey de olur. Rabbimiz sadece “ol” der ve oluverir. O nedenle kadere isyan etmek, kaderi yenmek gibi bir durum söz konusu değildir.
Sizler de Kaza ve Kader deyimleri ve anlamları paylaşmak isterseniz yorum bölümünden ekleyebilirsiniz. Yorumlarınız bizlere daha iyi paylaşımlar yapmak için yol gösterecektir.
Dostkelimeler.com / Türkiye’nin en geniş Güzel sözler, ayetler, hadisler ve atasözleri ve deyimler platformu // Bizleri her türlü sosyal medyadan takip edebilirsiniz. Konumuzun altında linkler mevcuttur.
Kaza ve Kader ile ilgili Deyimler ve Anlamları
Kadersiz başım deyiminin anlamı
Başına gelen olayların hep kötü gibi görünür olmasından dolayı söylenir.
Kadere boyun eğmek deyiminin anlamı
Yaşadığı olayların Rabbinin gerçekleştirdiğini bilerek teslim olmak.
Kadere meydan okumak deyiminin anlamı
Bu deyim, Bazı durumlarda olayların farklı gerçekleşeceği düşünülerek Allah’ın olayı farklı bir şekilde sonuçlandırdığı zaman söylenir.
Kaderine razı olmak deyiminin anlamı
Elinden gelenleri yaptıktan sonra sonucuna katlanmak anlamında kullanılan deyim.
Kazaya rıza göstermek deyiminin anlamı
Uğradığı kötü bir durum karşısında Allah’ın bu şekilde olmasını takdir ettiğini bilerek razı olmak.
Kaderine küsmek deyiminin anlamı
Genel itibariyle yaptığı işlerin sonucunun kendi istediği gibi sonuçlanmamasında kullanılır.
Kör kader deyiminin anlamı
İnsanlar genelde fakirlik zamanlarında bu deyimi kullanır. Allah’ın HAŞA kendilerini unuttuğunu, yüzlerine bakmadığını belirtmek için kullanırlar. Aslında imtihan dünyasında olduklarını ve verenin de alanında Hakimiyetinde sadece Allah’ta olduğunu bilmeliyiz.
Kadersiz deyiminin anlamı
Be deyimde genelde işlerin ters gitmesinde kullanılır. Oysa işler sadece Allah’ın istediği şekilde olur.
Kısmeti açılmamak deyiminin anlamı
Bu deyim genelde evde kalmış kızlar için kullanılır. Evlenmek için kendisine bir türlü hayırlı kısmet çıkamayan kişilere söylenir.
Kadere galebe çalmak deyiminin anlamı
Be deyimde işlerinin ters gittiği zamanlardan sonra Rabbinin isteğiyle gelişen güzel işleri anlatmak için kullanılır.
Kader olmayınca kadir bilinmez deyiminin anlamı
Allah’ın kaderi olmasa Allah’ı iyi tanıyamayız ve O’nun ne kadar şanı yüce bir varlık olduğunu anlayamayız.
Makus kader deyiminin anlamı
İnsanın görünüşte işlerinin her zaman ters gittiği, hangi işe atılsa işlerinde başarı sağlayamadığı zamanlarda kullanılır.
Kaza ve Kader ile ilgili ve anlamları konumuzdan sonra diğer deyimler konularımıza aşağıdaki linklerden kolayca ulaşarak faydalanabilirsiniz… Semih YAŞAR