Uzaylılar Hakkında Bilmediklerimiz

featured

Uzaylılar Hakkında Bilmediklerimiz

1. Washington’daki Carnegie Enstitüsü astronomları Margaret Turnball ve Jill Tarter, üzerinde karmaşık yaşamın olabileceği 17,129 yıldızın bir listesini çıkardı.

2. Turnball’a göre yıldızlar, üzerinde yaşamın oluşabilmesi için en az 3 milyar yaşında olmalı, hacmi az olmalı ve demir oranı yüksek olmalı (yeryüzügibi pürüzlü gezegenlerin oluşabilmesi için metale ihtiyaç vardır).

3. Bu listenin başında yalnızca 11.8 ışık yılı uzaklıktaki turuncu bir yıldız olan Epsilon Indi A bulunuyor.

4. Astronom Frank Drake, 1960 senesinde ilk defa uzaylılarla iletişime geçmek için bilimsel bir yöntem denedi. Bunu Batı Virginia’daki Ulusal Redyo Astronomi Gözlemleri’nde bulunan 25 metrelik radyosunu kullanarak yapmaya çalıştı.

5. Böyle bir teşebbüsten kimsenin haberi yok çünkü çalışması hiçbir sonuç vermedi.

6. Mountain View, California’daki daha karmaşık çabaların sonuçları da bundan çok farklı olmadı. 1995’ten beri özel olarak finanse edilen bu proje, yılda 5 milyon dolar gibi bir miktar gözden çıkartılarak 1000’den fazla yıldızın incelenmesini sağladı.

7. Dünya Dışı Zeka Araştırması (SETI) kıdemli astronomlarından Seth Shostak, şu an inşa edilen 350 antenin 2025 senesine kadar bir sinyal yakalayacağını düşünüyor.

8. SET@homeproject’ten software programını indirirseniz siz de kendi evinizde uzaylı sinyallerini araştırabilirsiniz. 187.000 kişi bu uygulamayı kullanıyor.

9. Güneş sistemimizde uzaylı yaşantısının olabileceği yerler Mars’taki yeraltı noktaları, Satürn’ün ayı olan Enceladus’taki sıcak noktalar (buranın güney kutbu gayzerlerle dolu) ve Jüpiter’in ayı olan Europa ve Callisto (buzlu kabuğu geniş okyanusları saklıyor olabilir).

10. Belki de dünyadaki ilk UFO görünmesi M.Ö. 1450’de gerçekleşti. Mısırlılar bu dönemde gökyüzünde parlak ışık halkaları gördüler. Bazı UFO takıntılılar İncil’deki Ezekiel:1’i UFO belirtisi olarak görüyor.

11. 1957’de Antonio Villas Boas, Brezilyalı bir çiftçi, havlayan uzaylılar tarafından kaçırıldığını rapor etti. Bu uzaylıların onu jelle kaplayıp ilişkiye girdiklerini de iddia etti.

12. 2003 Harvard çalışmalarından birinde kaçırıldığını iddia eden 10 kişiden 7’si kendilerinin üreme ya da cinsel deneyler için kullanıldığını söyledi. İddialara göre tüm bunlar hipnoz altındayken oldu.

13. Ontario’daki Waterloo Üniversitesi’nde görev alan psikolog Allan Cheyne, uzaylılar tarafından kaçırıldığına inananların çoğunlukla uyku felcine eğilimli olduğunu söylüyor.

14. Newfoundland’da uyku felcine acuze deniliyor çünkü durum, uyuyan kişinin göğsüne uzanan yaşlı bir kadın görüntüsüyle bağlantılandırılıyor. Batı Hint Adaları’nda bu fenomen, hayalet bir bebeğin uyuyan kişinin göğsünde zıplamasıyla bağlantılandırılıyor.

15. Uzayda kimse hapşırdığını duyamaz. Burnu ve boğazı hastalıklı hâle getiren bir bakteri olan streptococcus mitis, kasıtsız olarak Surveyor 3 insansız roketiyle aya gönderdi. Apollo 12 astronotları roketteki kamerayı iki buçuk sene sonra buldu.

16. Bilim adamları insanları uzaylılara ilk olarak 1972’de tanıtmaya çalıştı. Bu dönemde Carl Sagan ve Frank Drake, Pioneer 10 uzay mekiği için çıplak bir adam ve kadın resmi hazırlamıştı. Kim bilir, belki de uzaylılar insanlardan korktu.

17. 1977’de fırlatılan iki Voyager insansız roketinde 30 santimlik altın kaplama bir plak vardı ve bu plakta balina sesleri, 55 insan dilinde selamlaşma biçimi ve Bulgarca bir halk şarkısı bulunuyordu.

18. Her ihtimale karşı NASA bu plak yanında pikap iğnesi ve çalma malumatlarını da yolladı.

19. 30 Eylül 2006’da Fransız Ulusal Uzay Çalışmaları Merkezi, dünya dışı varlıkları anlatan bir televizyon programı olan Cosmic Connxion’ı güneşe benzer bir yıldız olan Errai 45’e gönderdi.

20. Bu videonun 45 ışık yılı uzaklıktaki yıldıza 2051’de ulaşması bekleniyor.

0
be_endim
Beğendim
0
mutluyum
Mutluyum
0
d_n_yorum
Düşünüyorum
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
sinir_oldum
Sinir oldum
Uzaylılar Hakkında Bilmediklerimiz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dostkelimeler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Sosyal Medyada Takip Edebilirsiniz...