Selam Dostlarım, Konumuzda Şahtere Nedir Faydaları Nelerdir, Şahtere Otu Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?, Şahtere otu zayıflatırmı, Şahtere otu diğer adı, Şahtere otu Nasıl kullanılır, Şahtere otu neye iyi gelir, Şahtere otu Faydaları ve Zararları, Şahtere otu kaç gün kullanılır aramalarında sizlere yardımcı olacak şekilde paylaşmaya çalıştık. Şifalı bitkiler için onunun sonuna linkler verdik. Umarız faydalı olur.
Sizler de Şahtere Otu ile ilgili bilgiler paylaşmak isterseniz yorum bölümünden ekleyebilirsiniz. Yorumlarınız bizlere daha iyi paylaşımlar yapmak için yol gösterecektir.
Dostkelimeler.com / Türkiye’nin en geniş Güzel sözler, ayetler, hadisler ve atasözleri ve deyimler platformu // Bizleri her türlü sosyal medyadan takip edebilirsiniz. Konumuzun altında linkler mevcuttur.
Şahtere Nedir Faydaları Nelerdir
Şahtere (şahterec) : Şahteregiller familyasından; çok parçalı yapraklı, küçük, düzensiz, beyazımtırak veya pembe renkli çiçekleri olan otsu bir bitki cinsidir. 50 kadar türü vardır.
Şahtere Nerelerde yetişir
En önemlisi tıbbi şahtere yurdumuzda yetişir. Tıbbi şahtere yol kenarlarında rastlanan 20-60 cmboyunda bir yıllık otsu bir bitkidid. Yaprakları mavimsi-yeşil; çiçekleri mor renklidir. Bitkinin içeriğinde tanen, şeker, fumarin ve fumar asidi vardır.
Şahtere Faydası
Kanı temizler. Vücudu terleterek zararlı maddelerin atılmasını sağlar. Damar sertliğinde faydalıdır. Mide ağrısı ve mayasılda da şikayetleri giderir.
Şahtere otunun bir diğer ismi sarılık otudur. Adından da anlaşılacağı üzere özellikle karaciğer ve karaciğer kaynaklı hastalıkların tedavisinde kullanılır. Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra alerjik reaksiyonların tedavisinde de kullanılır.
Şahtere otu mide dostu bir bitkidir.
Kronik kabızlık çekenler için kullanımı uygundur. Yüksek dozda kullanıldığında müshil etkisi vardır ve idrar söktürücü özellik gösterir. Kabızlık tedavisinde kullanılırken bu etkilerinden dolayı mide ağrısına sebep olabilir.
Toplanma süresi Mayıs ayından Ekim ayına kadardır. Bu bitkinin tümü aynı şekilde kurutulmaz. Yaprakları, çiçekleri ve kökleri ayrı ayrı kurutulur.
Kronik kabızlık çekenler için kullanımı uygundur. Yüksek dozda kullanıldığında müshil etkisi vardır ve idrar söktürücü özellik gösterir. Kabızlık tedavisinde kullanılırken bu etkilerinden dolayı mide ağrısına sebep olabilir.
Bağırsak tembelliği sorunu yaşayan kişilerde düzenli tüketimde bu hastalığın tedavisine yardımcı olur.
Şahtere Otunun Başlıca Faydaları
Safra salgılarını arttırır. Safra kesesi sorunlarının tedavisinde kullanılır.
Deri hastalıkları için iyileştirici etkisi vardır. Kaşıntı vb. durumlarda kullanılabilir.
Damar sertliğinin tedavisinde kullanılır.
Karaciğer vücuttaki tüm toksinleri toplayan ve vücuttan atılmasını sağlayan bir organdır ve safra ile bağlantılı çalışır. Şahtere otu vücudu terleterek toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Böylece karaciğer sağlığının korunmasına da yardımcı olur.
Uygun dozlarda kullanıldığında mide ağrısı şikâyetlerinin giderilmesine yardımcı olur.
Sedef hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.
Yüz ve vücutta çıkan sivilcelerin tedavisinde kullanılabilir.
Demlenmiş soğutulmuş şahtere çayı tonik olarak kullanılabilir.
Şahtere otunun ayrıca kepek önleyici özelliği de bulunmaktadır.
Hemoroid ( basur ) tedavisinde kullanılır.
Yüksek tansiyonu düşürücü etkisi vardır.
Kanı ve böbrekleri temizler.
Yatıştırıcı etkisi vardır.
Şahtere Otu Nasıl Kullanılır
Egzama tedavisinde şahtere otu kekik ile birlikte demlenerek kullanılabilir. Balla tatlandırılıp soğuduktan sonra içildiğinde düzenli kullanımda tedavi edici etkisi görülür.
Karaciğer tıkanıklığında şahtere otu ile birlikte demlenen ayrık otuna yine bal konulup tatlandırıldıktan sonra soğuk olarak tüketilebilir.
Gözdeki çapaklanma probleminde şahtere otundan demlenen çay ile göze pansuman yapılır. Bu esnada otun iyice süzülmesi gerekmektedir.
Şahtere otunu çay olarak demlemek için bir bardak sıcak suya bir çay kaşığı ot koymanız yeterlidir. Demlendikten sonra soğuk olarak tüketilebilir.
Ayrıca 1 litre suda iki yemek kaşığı şahtere otu 5 dakika boyunca kaynatıldıktan sonra soğutulur ve günde 4 defa, yemeklerden önce birer çay bardağı da kullanılabilir.
Şahtere Nedir Faydaları Nelerdir konumuzdan sonra sitemizde mevcut şifali bitkiler ile ilgili konularımıza aşağıdaki linklerden kolaylıkla ulaşabilirsiniz… Semih YAŞAR
BİTKİLER HAKKINDA BİLGİ
Civan perçemi Faydaları ve Zararları Nelerdir