En büyük gemi kazaları

featured

En büyük gemi kazaları

Tarihteki en büyük deniz faciaları arasında ilk üç sırayı, 1945’te batan Wilhelm Gustloff, Goya ve Steuben gemileri alıyor…

Tarihler 30 Ocak 1945’i gösterdiğinde dünya o güne kadar en büyük deniz kazasına şahit oluyordu. Bir torpido saldırısına uğrayan Wilhelm Gustloff gemisi batmış ve 8000 bin kişi ölmüştü.

Bu kazanın üzerinden henüz 10 gün bile geçmeden dünya bu kez 9 Şubat tarihinde tarihin ikinci büyük kazasına şahit oldu. 3608 kişi ile denize açılan Steuben Gemisinden sadece 659 kişi hayatını kurtarabildi. Goya gemisinin batışı ise inanılır gibi değildi. 7000 bin kişinin bulunduğu gemi Sadece 4 dakikada sulara gömülmüş ve 183 kişi hayatta kalabilmişti. Bu tarihin en büyük can kaybının yaşandığı olay olarak tarihe geçiyordu.

Tarihin hiç şüphesiz en akılda kalan gemi kazası 14 nisan 1912’de meydana geldi. Yirminci asrın başında dünyanın en güvenli ve lüks transatlantiği olarak tasarlanan Titanic Southampton – New York seferini yapmak üzere demir aldı. 1912 yılının 14 Nisan’ını 15 Nisan’a bağlayan gece, Kanada yakınlarında dev bir buzdağı çarparak kötü biçimde yaralandı. Güvertede 2.206 kişi bulunuyordu. Cankurtaran sandalları ise en fazla 1.500 yolcu alabilecek kapasitedeydi. Gemi yavaş yavaş Atlas Okyanusu’nun karanlık sularına gömülürken kurtarma filikalarına önce kadınlarla çocuklar bindirildi. Ve bir can pazarı yaşandı.
15 Nisan 1912 sabahı, denize indirilen filikalarda sadece toplam 705 kişi bulunuyordu. Facia 20 yüzyılın en büyük deniz kazası olarak kabul edildi. Titanic’in batısının hemen ardından yazar Joseph Condrad “Bu felaket teknolojiye olan ilahi güvenin aldığı yara acısından tarihin ciddi bir dönüm noktası” diye yazmıştı.

0
mutluyum
Mutluyum
0
d_n_yorum
Düşünüyorum
0
sinir_oldum
Sinir oldum
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
be_endim
Beğendim
En büyük gemi kazaları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dostkelimeler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Sosyal Medyada Takip Edebilirsiniz...