Selam Dostlarım, Konumuzda Barış ile ilgili atasözleri ve anlamları paylaşmaya çalışacağız. Dilimiz döndüğünce anlamlarını yazmaya çalışarak beğeninize sunacağız.
Bu konumuzda sizlere dünya düzeninin en sağlıklı bir şekilde devamı için gereken sevgi ve barış ile ilgili atasözlerimizi ve anlamlarını yazmaya çalıştık.
Yüce Allah Teala Hazretleri yüce kitabı Kur’an’da Şura suresi 40. ayette Bir kötülüğün karşılığı, aynı şekilde bir kötülüktür. Ama kim affeder ve barışırsa, onun ecri Allah’a aittir. Doğrusu O, zulmedenleri sevmez. buyurmaktadır.
Barış ile ilgili atalarımızın söylediği sözler gerçek bir anlam ifade etmektedir. atalarımızın söylediği sözleri yabana atmamak gerekir ki bu sözler çok anlamlıdır ve gerçeği ifade eder.
Sizlere lazım olabilir düşüncesiyle Barış ile ilgili deyimler ve anlamları konumuza buraya tıklayarak kolayca ulaşabilirsiniz….
Sizler de Barış ile ilgili atasözleri paylaşmak isterseniz yorum bölümünden ekleyebilirsiniz. Yorumlarınız bizlere daha iyi paylaşımlar yapmak için yol gösterecektir.
Dostkelimeler.com / Türkiye’nin en geniş Güzel sözler, ayetler, hadisler ve atasözleri ve deyimler platformu
Barış ile ilgili Atasözleri ve Anlamları
Su uyur, düşman uyumaz. Türk atasözü
Anlamı : Bu atasözümüz barış zamanında bile insanın düşmanının yada vatan düşmanlarının vatanı bölmek için planlar yaptığını bilin ve ona göre hareket edin demektedir. Barış zamanında kendinizi her an savaşacak gibi hazır tutun. Barış içerisinde yaşıyoruz diye her zaman barış dünyaya hakim olacak değil. Çeşitli bahanelerle her an savaş çıkarabilecek düşmanları her insanın ve milletin vardır. Her daim hazırlıklı olun der bu atasözümüz.
Helalzade barıştırır, haramzade karıştırır. Türk atasözü
Anlamı : Bu atasözümüz helal süt etmiş kişilerin insanların arasını bularak barıştırmaya çalıştıklarını, sütü bozuk diye tabir edilen işleri güçleri haram yemek ve fesat sokmak olan kişilerin insanların arasını bozarak onları birbirine düşürmeye çalıştıklarını haber veriyor. Aynı bunun gibi günümüzdeki bazı devletlerin işleri güçleri ortalığı karıştırarak milletlerin huzur ve barış içinde yaşamlarını engellemeye çalıştıkları aşikardır. Atalarımız ne güzel de bu durumu izah etmiştir. Müslümanlıkla alakası olmayan devletler müslümanların başına çeşitli desise ve hilelerle bela olmaya çalışmaktadır. Bu güzel toprağımızda bizlere huzur vermemeye çabalamaktadırlar.
İki kardeş savaşmış, ebleh buna inanmış. Türk atasözü
Anlamı : Bu atasözümüz de çok ibretlik bir söz vardır. Atasözümüz diyor ki iki kardeşin aralarında savaş olmaz. Olsa da geçicidir. Aynı günümüzde müslüman ülkelerin birbirleriyle arasıra savaşır gibi görünmeleri sizi aldatmasın. Müslüman ülkeler ne kadar savaş yapsa da aslında bu geçicidir. Sonunda müslümanlar uyanacak ve kendilerini birbirine düşüren ülkelerden bunun hesabını soracaktır.
Barış zamanında savaş hazırlığı yapılır.
Anlamı : Barış dönemi, hazırlıklı olma ve alma zamanıdır. Barışı korumak için her zaman güçlü ve hazırlıklı olmak gerekir.
Savaşın iyisi, barışın kötüsü olmaz.
Anlamı : Savaş her zaman kötü sonuçlar doğurur, barış ise her zaman tercih edilmelidir. Barış, ne olursa olsun savaştan daha iyidir.
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkar.
Anlamı : Kibar ve nazik sözlerle, hatta zor insanlarla bile barış görüşmeleri. İyi ve yumuşak bir iletişim, çatışmaların çözümünde etkili olur.
Barış köyünden eli boş dönmez.
Anlamı : Barış, her zaman kazandırır. Barışı sağlamak veya barış içinde yaşamak onun zamanından faydalanmasını sağlar
Komşunu sev ama aradaki duvarı kaldırma
Anlamı : İnsanların çevrelerindeki insanlarla barış içinde ve uyumlu bir şekilde yaşamaları gerekir. Atasözü, insan bileşenlerinde samimiyet ve saygı dengesine dikkat çeker. Bu atasözü, komşularla iyi ilişkilerin kurulması, ancak kişisel sınırların da korunmasının önemli olduğunu gösterir. İnsanlar, birbirlerine karşı sevgi ve dostlukla beslenirler, fakat tanıtımlarda belli bir mesafeyi ve kalabalıklardır. Çok samimi olmak, bazen yanlış anlamalara ya da başkalarına yol açabilir. Bu sayede, saygıyı ve mesafeyi kaybetmeden dostane reklamların varlığı en sağlıklıdır.
Düşmanına bir adım at, barışa iki adım at.
Anlamı : Düşmanlıkları bitirmek ve barışı sağlamak için her zaman daha çok çaba gösterilmelidir. Barış, her şeyden önce gelir.
Barış ile ilgili atasözleri ve anlamları konumuz için bulabildiğim atasözlerimizi dilimiz döndüğünce anlamlaştırmaya çalıştık. Sizler de bu konuda atasözü bulursanız yorum bölümümüzden bize ulaştırabilirseniz yayınlamaya ve anlamlaştırmaya çalışırız. Şimdi Barış ve savaş ile ilgili diğer konularımıza aşağıda linkler vereceğiz ki o konularımızdan da yararlanabilirsiniz. Semih YAŞAR
Barış ile ilgili deyimler ve anlamları
Savaş ile ilgili ayet-i kerimeler
Barış ile ilgili Sözler
Savaş ile ilgili sözler
Barış ile ilgili ayetler
Savaş ile ilgili atasözleri
Savaş ile ilgili Hadisler
gerçekten çok harika bir site sayenizde yaptım ödevlerimi
Atasözleri nerde
Biz bulabildiklerimizi ekledik, başka bilen varsa buradan bize ulaştırabilirse biz de yayınlarız.