Selam dostlar, konumuzda Yüce Allah cc. Hazretlerinin isimlerinden Allah isminin anlamı diyanet, Allah İsminin Anlamı Nedir?, Allah isminin fazileti, Allah’ın isimleri, Allah’ın 99 ismi, Allah’ın fotoğrafı, Allah isminin anlamı Sorularla İslamiyet, Allah’ın yüzü, Allah kimdir aramalarında sizlere yardımcı olacak şekilde paylaşmaya çalıştık. Konunun sonuna Allah cc. Kategorimize link verdik. Faydalı olması dileğimizdir.
Sizler de Allah ismi ile ilgili paylaşım yapmak isterseniz yorum bölümünden ekleyebilirsiniz. Yorumlarınız bizlere daha iyi paylaşımlar yapmak için yol gösterecektir.
Dostkelimeler.com / Türkiye’nin en geniş Güzel sözler, ayetler, hadisler ve atasözleri ve deyimler platformu // Bizleri her türlü sosyal medyadan takip edebilirsiniz. Konumuzun altında linkler mevcuttur.
Allah İsminin Anlamı Nedir?
Allah; Yüce Yaratıcının özel ismidir. Bu isim, O’nun kemal, cemal ve celal sıfatlarının ifade ettiği anlamların tamamını kapsar Allah’ın diğer isimleri ise Allah’ı tasvir eder
Allah özel isminin hiçbir dilde tam karşılığı yoktur Arapça ilah, Türkçe tanrı, Farsça hüda, İngilizce god, Almanca gott kelimeleri “Allah” kelimesi gibi özel isim değildir Bunlar, ilah, ma’bûd, rab gibi cins isimlerdir Allah kelimesi ikil ve çoğul yapılmaz Bu isim sadece hak ma’bûdu, varlığı zorunlu olan yaratıcıyı ifade eder Başka bir varlığa, Allah ismi verilemezYani Allah’ın adaşı yoktur (Meryem, 19/65) Diğer isimler çoğul yapılabilir İlahlar (âlihe), tanrılar, rablar (erbab) gibiÇünkü hak veya batıl ma’bûda tanrı, hüda, ilah denilebilir.
“Allah” isminin çeşitli asıllardan türediği ileri sürülmüşse de “el-ilah” kelimesindeki hemze olan elifin düşürülmesiyle elde edildiği görüşü tercih edilmektedir Yüce Yaratıcı’nın ism-i a’zamı yani en ulu ismi olan “Allah” lafzının her harfi O’nu ifade eder Allah lafzının elifi kaldırıldığında “lillâh” olur Yine o yüce Yaratıcı’yı ifade eder Elif ve lam birlikte kaldırıldığında “lehû” olur Yine O yüce Allah’ı ifade eder Elif ve iki lam birlikte kaldırıldığında “hû” kalır Bu da Allah’ı ifade eder “Allâhü lâilâhe illâ hû (Allâh ki, O’ndan başka ilâh yoktur)” (Bakara, 2/255) âyetinde olduğu gibi İnsanlar, Allah’ın zatını, hakîkat ve mahiyetini bilemezler.
O’nu eserleri ve eserlerin delalet ettiği sıfatları ve isimleriyle tanıyabilirler. Allah’ın eserleri isimlerine, isimleri sıfatlarına, sıfatları da zatına delalet eder Allah’ın isim ve sıfatları zatı gibi ezelî ve ebedîdir. Zatı ile birlikte vardır Sıfat ve isimleri zatından ne ayrı ne de gayrıdır.
Allah İsminin Anlamı Nedir? konumuzdan sonra sitemizde bulunan diğer konularımıza aşağıdaki linklerden kolayca ulaşabilirsiniz… Dostkelimeler.com