Mehmet ADIGÜZEL

Mikrotübüller ve Harika Yetenek Bilinç

Mikrotübüller ve Harika Yetenek Bilinç

Her hücrenin muhteşem bir hafızası olduğunu duydunuz mu?Her hücrenin kâinat sistemiyle uyumlu hareket edecek kadar bilgili ve bilinçli hareket ettiğini biliyor musunuz?

Kâinattaki düzen ile hücredeki ve atomdaki düzen arasında bağlantı var, kâinatın en küçük varlığı mikrotübüller, en büyük galaksilerle uyumlu bir sisteme sahip. Mikrotübüller kânittaki sisteme uygun hareket etme bilinci nasıl elde ediyor? Peki, bilinç nedir ve nasıl oluşur?

İlim adamları, beyindeki bilincin nasıl oluştuğunu açıklayabiliyorlar mı?

Bilinç harika ve büyülü bir yetenek. Madde ile açıklaması nerdeyse imkânsız.

“Bilinç maddenin fizikî bir özelliği değil ve onun ötesinde bir şey.” diyor Prof. Stuart Hameroff. Proteinlerden oluşan beyin şuura nasıl sahip oluyor?

Beyin denilen gri hücreler nasıl bilinçleniyor, nasıl düşünüyor, nasıl karar verebiliyor, nasıl fikir üretiyor, nasıl hayal kuruyor, nasıl eleştiriyor ve projeleri nasıl üretiyor?

Okuduğumuz, duyduğumuz, gördüğümüz bir bilgi nasıl elektronik mesaja dönüşür, nasıl hafızaya kaydolur, sonra nasıl geri çağırılır; söze ve yazıya nasıl dönüşür? Ruh olmaksızın bunlar mümkün mü? Ruhsuz mümkün değilse maddeden nasıl ruh meydana gelir?

Hücredeki muhteşem organizasyonu gerçekleştiren nasıl bir ruhtur? Ruhla madde nasıl bütünleşebiliyor?
Önce hücrede bilinç oluşumu sağlayan mucize atom altı varlık mikrotübüllerin özelliklerini sıralayalım, sonra bilincin nasıl oluştuğu sorusuna tekrar dönelim.

Mikrotübüllerin temel özellikleri ve görevleri:

1. Atomdan 25 defa daha küçük olan proteinler hücre bilincini oluşturuyor.
2. Her hücrede 100 milyon mikrotübül bulunuyor.
3. Tübül, her saniye bilgisayar gibi açık-kapıl iki pozisyon alıyor.
4. Her saniyede 1000 milyar hesaplama yapıyor.
5. Çok bilgili ve bilinçliler.
6. Son derece hünerli bir şekilde hareket ediyorlar.
7. Hücre çoğalmasına karar veriyor
8. Hücre kromozomları tam ortasından bölüyorlar. Kromozomlar tam ortasından bölünmese kanserli hücre ortaya çıkıyor.
9. Hücre duvarlarını örüyor ve hücreye şekil veriyorlar.
10. Her saniye helezonik ve çok güzel şekil alıyorlar, harika güzellikte biçimleri var.
11. Dentrit ve aksonların bağlantılarını yapıyor.
12. Bilgiyi hücreye kaydediyor, daha önceki bilgilerle karşılaştırıp harmanlıyorlar.
13. Yeni bilgi ve düşünce üretiyorlar.
14. Hayal kurma, hesaplama, bilgiyi harmanlama etkinlikleri yaparlar.
15. Hücre hafızasını ve arşivini oluştururlar.

En önemli soru şu:

Proteinler bu bilince nasıl ulaşıyor, bu hünerlere nasıl sahip oluyor?
Bilgiyi beyne kaydetme, istendiğinde geri çağırma, düşünce üretme yeteneği insanı insan yapan en önemli özelliktir ve insanı bütün varlıklardan üstün yapan hünerlerdir.
Hücrede cereyan eden mucize olayların bilimsel açıklaması var mı?
Bilim adamları bir hücre ve mikrotübül yapmaya kalkınca neler oldu?
İnsanın dışında hiçbir varlık bilinç denilen harika yeteneğe sahip değil.
Amerika’nın Arizona Üniversitesi anestezi ve bilinç araştırmaları uzmanı Prof. Stuart Hameroff yukarıda anılan konu üzerine sorulan sorulara derin ve düşündürücü cevaplar veriyor. Ünlü araştırmacı, Enlighten Next dergisine verdiği röportajda bilinç konusunu ve mikrotübül denilen ve hücrelerdeki bilgi arşivini sağlayan ince iplikçikleri ele alıyor ve insanı hayrete düşüren yukarıdaki bilgileri veriyor. Prof. Hameroff ile yapılan röportajı ileriki günlerde size sunacağım.

MİKROTÜBÜLLER ÂLEMİ

Mikrotübüllerin dünyası beni hayli zenginleştirdi. Prof. Hameroff’un araştırmaları çok ilgimi çektim ve söylediklerini zevkle okudum. Atomdan 25 defa küçük ve bir hücrede 100 milyondan fazla bulunan proteinlerin bilgeliği ve hünerleri beni hayrete düşürdü.
Her eser, onu yapan sanatkârı anlatır. İlim iman etmeyi gerektiriyor. İnsan derinlemesine öğrenirse iç içe kâinatlar yaratan Allah’ın ilmini, sanatını, dehasını, sonsuz gücünü daha iyi kavrıyor. İslam bilginleri 18 bin âlemden söz etmişler. Nevton fiziğini dünyası ile quantum fiziğinin dünyası bambaşka. Bu iki âlemin kuralları, gerçekleri, kanunları farklı.
Solucan yer altında havasız yaşar, orda ayrı bir dünya var.
Balık, suyun içinde yaşar ve boğulmaz. Orada hayat için daha başka kurallar var.
Bizim için toprağın üstünde başka bir dünya ve başka hayat şartları var.
Quantum dünyasında başka kuralların geçerli olduğunu öğrenmek beni şaşırttı ve hayrete düşürdü. Demek ki 18 bin âlemden biri de quantların dünyası. Her âlemde nizam bulunması bize nizamı koyanı anlatır.

Âşık Veysel bu dünyayı kuran bir mimar olduğunu söyler:
“Şu dünyayı kuran mimar
Ne hoş sağlam temel atmış.
İnsanlara ibret için
Kısım kısım kul yaratmış.
Kazması yok, küreği yok
Ustası yok, çırağı yok.
Gök kubbenin direği yok
Muallakta bina çatmış.”
Şair İbrahim Aladdin Gövsa her eserin sanatkârı olduğunu vurgular:
“Okursunuz bir kitabı,
Sahibini sorarsınız.
Gördünüz mü bir hoş yapı,
Yapan kimse ararsınız.
Sahipsiz mi yerler, gökler?
Düşününce insan anlar…
Her şey bize ispat eder:
Büyük, kadir bir Allah var.”

Prof. Hameroff’un vardığı nokta çok ilginç. Ne madde ne ruh kromozomları bilgece ve maharetle bölebilir ne de maddeye hayat verebilir; cansız varlıklara hayat vermek, hayat sahibi nöronları bilinç hâle getirmek, nöronların içindeki atom altı parçacıklardan olan mikrotübüllerin evrendeki sistemin bir parçası olmalarını sağlamak, maddeyi bilinçli hareket eder hâle getirmek, ruh ve maddenin üstünde, her an ve her dakika her şeyi görüp gözeten ve her elementi farklı özelliklerde yaratan Allah’ın eseri olabilir.

Hava atomları ışık, ısı, ses ve kokuyu nakleder; bitkilerin tozlaşmasını sağlar, insan ve hayvanların solunum yapmalarında görev alır. Hava atomları bilgili, bilinçli, eğitimli, canlı varlıklar değil; kâinattaki sistemden de habersizler ama o sistemi biliyor gibi hareket ediyorlar. Yaptıkları iş muhteşem, harika ve mükemmel…

Toprak atomları ve elementleri de harika çalışır. Her bitkinin bünyesinde girer; patates, soğan, buğday, çimen, çınar, üzüm, hurma, çam vb. onların faaliyet alanı… Sayısız bitkinin bünyesinde çalışır; gerektiğinde kök, gerektiğinde gövde, dal, budak, yaprak, çiçek, koku, meyve olur. Toprak atomları topraktan üzüm, elma, hurma, portakal, mandaline, patates vb. yapacak kadar bilgili, becerikli, güçlü, bilinçli değil elbette. Fakat bilinçli, bilgili, becerikli işleri yapıyor görünüyorlar. Üstelik evrendeki mükemmel nizama uygun hareket ediyorlar. Atomların büyük bir hünerle, mucize işler yapması gösteriyor ki onları bu işlerde çalıştıran son derece maharetli, bilgili ve her şeyin sahibi bir yaratıcı var, atomlar onun emriyle bu mucize faaliyetleri yapıyorlar.

Nöronlardaki mikrotübüller beyindeki akson ve dentritler arasında bilgi ağları örüyor, eski bilgilerle yeni bilgileri karşılaştırıyor, yeni bilgiler üretiyor, hücre duvarlarını örüyor, hücre bölünmesini sağlıyor, bilgileri isteyince geri veriyor; hayal kurma, rüya görme, hissetme, acı duyma, sevinme gibi harika eylemleri gerçekleştiriyor. Tıpkı toprak ve hava atomlarının harika işler yapması gibi.

Akıl, Allah’ın harika sanat ve icraatları karşısında hayrete düşüyor; öğrendikçe sonsuz ilim, sanat, kudret sahibine hayranlığı artıyor.

Mikrotübüller ve Harika Yetenek Bilinç
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dostkelimeler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Sosyal Medyada Takip Edebilirsiniz...