Kısa atasözleri ve anlamları

featured

Selam Dostlarım, Konumuzda Kısa atasözleri ve anlamları, 25 tane atasözü ve Anlamları kısa, En kısa atasözleri, 10 tane atasözü ve anlamları kısa, Atasözleri, 15 tane atasözü ve anlamı, Atasözleri ve Anlamları paylaşmaya çalışacağız.  Dilimiz döndüğünce anlamlarını yazmaya çalışarak beğeninize sunacağız.

Siz değerli öğrencilerin faydalanması için hazırladığımız bu konumuzda birkaç adet kısa atasözü ve anlamlarını paylaşacağız. Umarız beğenirsiniz. Eğer daha fazla atasözü ve anlamına ihtiyaç duyarsanız konumuzun altında vereceğimiz linklerden yararlanabilirsin. Büyük bir ihtimalle defterinize yazacaksınız, Kolaylıklar diliyoruz… Şimdi atasözlerimize ve anlamlarına geçelim.

Sizler de Konumuz ile ilgili atasözleri paylaşmak isterseniz  yorum bölümünden ekleyebilirsiniz. Yorumlarınız bizlere daha iyi paylaşımlar yapmak için yol gösterecektir.

Dostkelimeler.com Türkiye’nin en geniş Güzel sözler, ayetler, hadisler ve atasözleri ve deyimler platformu // Bizleri her türlü sosyal medyadan takip edebilirsiniz. Konumuzun altında linkler mevcuttur.


Kısa Atasözleri ve Anlamları


Birlikten kuvvet doğar. Türk Atasözü

Anlamı : İnsanlar hangi işi yaparsa yapsın birlikte yaparak hem daha verimli olurlar, hemde güçlerine güç katarlar. Bir masayı kaldırırken bile bir kişi yerine 2 kişi masanın bir tarafından tutsa rahatlıkla istenilen yere götürebilirler.


Su uyur, düşman uyumaz. Türk atasözü

Anlamı : Bu atasözümüzde düşmanlarımızın hiç bir zaman hakkımızda planlar yapmaktan vazgeçmeyeceği en güzel şekilde bizlere anlatılmaktadır.


Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Türk atasözü

Anlamı : Atasözümüzde anlatılmak istenen doğru ve dürüstlüğün düşman kazanmaya sebep olabileceğidir. Çünkü her doğru her yerde söylenirse insanlar yavaş yavaş doğru söyleyen kişiden nefret etmeye başlayacaklardır. Bu durum dürüst olan kişinin bulunduğu yerden kovulmasına sebep olacaktır.


Güneş girmeyen eve doktor girer. Türk atasözü

Anlamı : Bu atasözümüzde bizlere güneş gören, mümkünse çok güneş alan bir evde yaşamamız gerektiği, güneşin insan sağlığı için çok önemli olduğu anlatılmaktadır.


Kar, zararın kardeşidir. Türk atasözü

Anlamı : Bu atasözümüz de herhangi bir iş yapan kişinin kar veya zarar edebileceğini anlatır.


Yalnız taş duvar olmaz. Türk atasözü

Anlamı : Bu atasözümüzle birlikten kuvvet doğan atasözümüz gibi yardımlaşmanın önemi vurgulanmaktadır. İnsan toplum içerisinde kendisine verilen görevleri en güzel şekilde yapmalıdır anlamında atasözümüzdür.


Söz gümüşse sükut altındır. Türk atasözü

Anlamı : Atasözümüz diyor ki; konuşmak gerçekten faydalıdır ve değerlidir. Lakin gerektiği yerde susmak konuşmaktan binlerce kez daha faydalıdır. Ve çok değerlidir.


Ağaç yaş iken eğilir. Türk atasözü

Anlamı : Bu atasözümüz yaşayan herşeyin küçükken daha güzel bir şekilde eğitildiğini anlatmaktadır. Hele de çocukların eğitiminin küçük yaşlarda yapılması asıl amaçlanandır.


Damlaya damlaya göl olur. Türk atasözü

Anlamı : Bu atasözümüzde küçük birikimlerin zamanla devasa boyutlara ulaşacağı anlatılmaktadır. İnsanların kazançlarının çok küçük bir kısmını da olsa biriktirmeleri anlatılmaktadır.


Sakla samanı, gelir zamanı.  Türk atasözü

 Anlamı : Bu atasözümüzde anlatılmak istenen şimdilik gereksiz gibi duran herhangi bir şeyin gün gelip çok ihtiyaç haline gelebileceği anlatılmaktadır. O nedenle her elimize gelen şeyi çöpe atmamamız gerektiği, güzel bir şekilde saklanması gerektiği anlatılıyor.


Vakit nakittir. Türk atasözümüz

Anlamı : Her işte en değerli şey zamandır. Biliyoruz ki her iş, bir zaman dilimi içinde gerçekleşir ve bu harcanan zaman paradan daha değerlidir anlamında atasözümüzdür.


Az veren candan, çok veren maldan. Türk atasözü

Anlamı : Bir insanın verdiği şeyler kendi malının değeriyle anlaşılır ki; çok veren kişinin çok parası olduğu anlaşır, az veren kişi de kendisinde az olan şeyin değerli olduğu bilinir anlamında atasözümüzdür.


Yiğit yiğide at bağışlar. Türk atasözü

Anlamı : Yiğit kişiler hem vefalı, hem cömert hem de fedakarlıkta yiğittirler. Yiğit kişi olmak için bu saydığımız meziyetlerin de kendisinde olması gerekir.


İnsandır beşer, kuldur şaşar. Türk atasözü

Anlamı : Atasözümüz her insanın çeşitli zamanlarda hata yapabileceğini bunu insanı küçültmek için kullanmamalı olduğumuzu anlatır. Gerçekten de insan hata yaptığı zaman toplumda hemen alaya alıp eğlenme güdüsü gelişmiş, oysa insanın hatalarını toplum içerisinde değil de yanlızken ona söylemeli ve uyarmalıyız. Allah cc. böyle yapanları sever. Yoksa ulu orta hatasını herkese anlatmak doğru bir davranış değildir.


Dikensiz gül olmaz. Türk atasözü

Anlamı : Yukarıdaki atasözümüze benzer olan atasözümüz, bir önceki atasözümüzle aynı manaya gelmektedir. Konumuzla alakalı olarak alçak gönüllü olan her daim alçak gönüllü olmaz denmektedir. İnsanların hatalarını görmemekte ustalaşmış kişi para konusunda zaaf sahibi olabilir.



Kısa atasözleri ve anlamları konumuzdan sonra daha fazla atasözüne ihtiyaç duyarsanız aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz… Semih YAŞAR

10 Tane Atasözü ve Anlamları

Tasarruf ile ilgili atasözleri

KONULARA GÖRE ATASÖZLERİ

1
mutluyum
Mutluyum
0
d_n_yorum
Düşünüyorum
1
sinir_oldum
Sinir oldum
1
_a_rd_m
Şaşırdım
1
be_endim
Beğendim
Kısa atasözleri ve anlamları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dostkelimeler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Sosyal Medyada Takip Edebilirsiniz...