Girişimcilik Haftası nedir

featured

Girişimcilik Haftası nedir

Girişimcilik Haftası Mart ayının ilk haftası kutlanır.

Girişimcilik Haftası nedir  –  Girişimcilik Haftası yazıları –  Girişimcilik Haftası şiirleri

Girişimcilik Haftası Mart ayının ilk haftası kutlanır. Girişimcilik Haftasının amacı; İş Dünyası ve işadamlarını topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle gençleri girişimciliğe özendirmek ve ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sürecinde iş kurma kabiliyetine sahip girişimcilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunun farkında olarak, girişimciliğin yenilikçilik – yaratıcılık performansını daha çok öne çıkarmak ve bu sürece katkıda bulunmaktır.
 
Yapılan bir araştırmaya göre Avrupalıların yarısı, Amerikalıların ise yüzde 60’ı kendi işine sahip olmayı yeğliyor. AB toplumlarında herkes Avrupalıların daha girişimci bir yapıyı özümsemesi konusunda hemfikir. Buna karşın Avrupalıların çoğu kendi (bilgi yelpazesi.net) işlerine sahip olmayı fazla riskli görüyor. Oysa Avrupalıların riskleri almaya istekli olmaya ve yükselen iş fırsatlarını değerlendirmeye fazlasıyla ihtiyacı var.
 
Avrupalı uzmanların görüşüne göre bu soruna çözüm girişimciliği ilköğretimden itibaren gençlere yavaş yavaş aşılamaktan geçiyor.
 
Gerçekten ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri ticari bir girişimi başlatabilir ve başarılı olabilirler mi? AB ülkelerinde okullarda giderek uygulamaya konulan çok sayıda programın ortaya koyduğu sonuçlara göre bu sorunun cevabı “evet” çıkıyor.
 

Girişimcilik haftası ile ilgili yazı

Genel olarak her yeni iş kuran kişiyi girişimci olarak tanımlıyoruz. Girişimin süreklilik arz etmesi devamlılığını sürdürebilmesi ise onun başarı kriterlerini oluşturmaktadır. Yani bir işe başlamak ne kadar önemli ise de başladığımız kalite ve standartlarda sürekliliği sağlamak daha da önemli olmaktadır. Hedefimiz daima başarmak ve başarının sonunda marka olmaktır?

Millet olarak çok cesur ve yaratıcı bir zekaya sahibiz bunun örnekleri çoktur basit bir örnek verecek olursak; İstanbul’un fethi sırasında gemilerin karadan çekilerek Haliç’e indirilmesi, pancar motorundan taşıma araçlarının yapılması ve daha yeni televizyonda izlediğimiz bir haberde Erzurum’da bir vatandaşımızın arabanın ön tekerlerine kızak takarak karlı yollarda yol alması, su ile çalışan otomobil olayı ne kadar yaratıcı olduğumuzun en bariz örnekleridir.

Genelde işe çok heyecanlı ve hevesli başlarız ama zamanla bu heyecanımız hevesimiz kaybolur.Hele de kısa zamanda verim almamışsak ve ya istediğimiz hedefe ulaşamamışsak o zaman dahada kolay bıkar işten koparız.Halbuki girişimcilik azim ve sapır isteyen bir iştir.Sabretmeyi ve sindire sindire hedefe varmayı bilmeliyiz.Önemli olan zorluklara göğüs germek ve sabretmektir. Sonunda mutlaka başarının geldiğini göreceğiz.

Bu konuda ki hassasiyetimizi yitirirsek, yaşamımızın her safhasında önümüze çıkan işte maalesef hep aynı sonuca varırız. Büyük umutlarla kurulan ama sonu hüsran işler, yatırımlar, umutlar…

Son yıllarda çok önem verdiğimiz turizm yatırımlarında yurdumuzun ve dünyanın göz bebeği olan Antalya sahillerinde girişimcilik yapılacak diye hiçbir alt yapı yapılmadan ve planlama yapılmadan dikilen beş yıldızlı oteller bizim girişimcilik yaparken planlama konusunda ne kadar geri olduğumuz gösteriyor.girişimi yaparken aynı zamanda plan ve programında ihmal edilmemesi en çok dikkat etmemiz gereken konulardan biri olduğunu bilmemiz gerektiğidir.Bu gibi yanlışlara sebep amaçtan ve hedeften sapmalardır. Hangi sebeple olursa olsun işin başında konulan hedeflerden büyük sapmalara izin verilmemelidir. Uzun vadedeki göstereceğimiz istikrar amaca ulaşmanın kesin yolu olacaktır. Kısa vadede yapılan küçük hesaplar aslında bizlere büyük kayıplara sebep olmaktadır, olacaktır da.
Artık günümüzde “Türk gibi başla Alman gibi bitir” sözü yerine “Türk gibi başla ve Türk gibi bitir “ inancını yerleştirmeliyiz.

Girişimcilik Haftası şiirleri
 
Girişimcilik Haftası
 
Geleceğin işadamı,
İşte karşımda duruyor.
Yetenekli genç beyinler.
Şimdi eğitim görüyor.
 
Ekonomik güçlülük ,
Girişimcilik ve yenilik.
Küreselleşen dünyada,
Aktif eğitim bir ilk.
 
Yaratıcı odaklı eğitim,
Okullarda olmalı.
Tutarlı bir değişim,
Toplumda hayat bulmalı.
 
H.MUZAFFER ATMAN
 
 
Girişimci kişiler
 
Ülkeleri kalkındıran, 
Girişimci kişilerdir; 
İşsizliğe çare bulan 
Girişimci kişilerdir. 
 
Boş kalmaktan hoşlanmayan, 
İş kurmaktan çok haz duyan; 
Zorluklardan kaçınmayan 
Girişimci kişilerdir. 
 
Yeni endüstriler kuran, 
Teknolojiler kullanan; 
Büyük sektörler yaratan 
Girişimci kişilerdir. 
 
Yeni fırsatlar kollayan, 
Avantajlar yakalayan; 
Yenilikleri sağlayan 
Girişimci kişilerdir. 
 
Yeni fikirler üreten, 
Çalışmayı çok sevdiren; 
Hayatı güzelleştiren 
Girişimci kişilerdir..
 
Naim Yalnız

Önemli gün ve haftalar için tıklayınız… 

0
mutluyum
Mutluyum
0
d_n_yorum
Düşünüyorum
0
sinir_oldum
Sinir oldum
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
be_endim
Beğendim
Girişimcilik Haftası nedir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Dostkelimeler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Sosyal Medyada Takip Edebilirsiniz...